Zadaj pytanie
31 stycznia 2015 18:12

Wątróbka - czy warto jeść?

Witam,

Przegladajac rozne fora, czy tez FP na facebook'u mozna zaobserwowac, ze jest "moda" na podroby, a dokladnie watrobki (glownie wieprzowe, wolowe, cielece, ale tez drobiowe).
Zastanawiam sie, czy warto wlaczyc ja na stale do swojej diety, czy jednak spozywac sporadycznie?
Czy jest takim samym, wartosciowym zrodlem bialka jak piersi drobiowe?
2136
5
dodał odpowiedź 31 stycznia 2015 19:06
wątróbka ma dużo witamin w sobie warto ją spożywać.
dodał odpowiedź 31 stycznia 2015 19:31
Nie o to pytalem kolego. To, ze posiada bogaty profil witaminowy, wiem. Jednak, dziekuje Ci za zainteresowanie;)
dodał komentarz 31 stycznia 2015 20:12
wątróbka nie ma tyle białka co pierś. możesz jeść ją często ale na co dzień do diety nie wkładaj jej.
dodał odpowiedź 1 lutego 2015 08:46
Ciekawe urozmaicenie diety, osobiście sam co jakiś czas przyrządzam sobie wątróbke. Co do wartości odżywczej może profil białkowy troche słabszy ale nie samą kurą człowiek żyje. po za tym ma bardzo dużo żelaza więc nie zgrzeszysz jak raz w tygodniu sobie w szamasz :)
dodał odpowiedź 1 lutego 2015 18:57
Zawiera dużo tłuszczu i nie ma pełnego aminogramu.. nie ma ważnych aminokwasów jak mięso typu drobiowego czy wołowina. Raz na tydzień spoko!
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie