Zadaj pytanie
9 lipca 2015 17:23

Chleb marathon do oceny skład

Woda, mieszanka marathon 23,8% [płatki owsiane, łamane ziarno łubinu, nasiona słonecznika, zarodki pszenne, gluten pszenny, pestki dyni, sól, mąka pszenna, sezam, kawałki jabłek, zakwas żytni suszony, mąka łubinowa, mąka słodowa pszenna, środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)], mąka pszenna 23,8%, mąka żytnia 15,9%, drożdże, pestki dyni
559
3
dodał odpowiedź 9 lipca 2015 20:14
Ostatnio kupiłem chleb i skład był taki: mąka żytnia 70%, woda, zakwas, sól. A w tym chlebie, który przedstawiłaś jest wszystko. A co najgorsze mamy tam pszenice (gluten, zarodki). Nie polecałbym tego chleba. Najlepiej kupić zwykły żytni chleb bez owijania w bawełnę. W skład chleba powinny wchodzić 3 - 5 składników, a nie 20, w tym połowa "niezdrowych rzeczy"
dodał odpowiedź 10 lipca 2015 08:59
duzo syfu w tym chlebie
dodał odpowiedź 10 lipca 2015 14:29
Witaj, Tak jak pisałem staraj się wybierać w odpowiednich typach mąki : razowe / żytnie / orkiszowe / graham. Najlepszym wyjściem będzie udanie się do piekarni, lub znalezienie chleba ze składem który nie ma dodatków typu właśnie gluten itp. Pozdrawiam
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie