pytania

22 września 2014 22:02

Hej
Mam pewien problem.Otoz moj brzuch jest troche nadety,ale nie jest zatluszczony.Widac na nim lekko zarys miesni.Probllem w tym,ze chcialbym go zmniejszyc by tak nie wystawal :) Macie jakies porady ?
Dzieki i pzdr. :)

30 września 2014 12:15

Witam mam pewien problem. Obecnie jestem po operacji kolana, spedze w łozku wiekszosc czasu (kilka tygodni). Nie wiem czy teraz moja dieta powinna zostac zmieniona..
Obecna waga to 80 kg a dieta na redukcje wyglada nastepujaco: 1. omlet 1 jajko+3bialka + 100 owsianka 2. 80 g makaron durum + 150 serek wiejski light 3. 100 g piers z kurczaka + 100 g ryz brazowy + warzywa 4. 100 g piers z kurczaka + 100 g ryz brazowy + warzywa 5. tunczyk + lyzka oleju lnianego Kalorie 2080/ 275 W / 173 B / 44 T.
Wydaje mi sie ze powinienem zmienieszyc weglowodany gdyz nie jestem w stanie obecnie ich spalic. I jeszcze druga kwestia czy powinno sie byc na diecie na reduckji w takim stanie, obawiam sie utraty miesni gdy nie jestem w stanie cwiczyc silowo, moze lepiej stosowac diete taka ktora utrzyma obecna wage? Pozdrawiam!

15 października 2014 01:41

Witam serdecznie,

Mam pytanie - jakich naturalnych spalaczy tłuszczu mogę używać na redukcji?
Jako niskociesnieniowie i osoba zmagająca się z nerwicą, mam wysokie tętno, oscylujące w granicach 90-100.
Na wszelkiego rodzaju spalacze, nawet na kofeinę czy L-karnitynę reaguję bardzo źle.
Czy jest jakaś alternatywa dlatego typu środków?
Także jako osoba z niedoczynnością tarczycy bardzo się pocę i jest mi bardzo ciepło bez żadnego wysiłku.
Trochę się obawiam czy zwiększając delikatnie intensywność treningu sobie nie zaszkodzę. Mam bardzo słabą wydolność i kondycję. Zatem od czego zacząć treningi? Czy najlepiej byłoby zastosować na początek trening ogólnorozwojowy? Jakimi suplementami pomgę się wspomóc. Dodam, że obecnie mam ok 20kg nadwagi, i w polecenia lekarza, i dla swojego dobra, powinam po prostu schudnąć.
Pozdrawiam,
Kaśka

18 listopada 2014 17:28

czy waszym zdaniem dzieta na redlukcji jest droga ? jaki wynosil by koszt miesieczny z 5 posialkam ? Dzieki za odpowiedz

26 listopada 2014 18:25

Co sądzicie o diecie zgodną z grupą krwi? Otóż pomagam mamie schudnąć ułożyłem jej plan treningowi i odpowiednio zbilansowaną dietę, odjąłem od zapotrzebowania 400kcal(bo 300kcal za mało), i coś jest nie halo. mianowicie wcześniej jadła jak przeciętny ''polaczek'' 3posiłki dziennie dosyć duże, słodycze, kawa. Teraz ma 5 posiłków. 1,8g Białka na kg/ms, węgli 2,5 , tłuczcze 1g, kaloryczność całej dziennej diety to 1800kcal(na deficycie). Mama się czuje niezbyt dobrze po tych posiłkach, brzuch jak balon, a niema aż tak dużo błonnika. posiłki składają się głownie z chudego mięsa, ryby(chude) rzadko nabiał(twaróg), kasze, ryże, makarony pieczywo razowe/pełnoziarniste, a tłuszcze to, wiadomo orzechy,, migdały, słonecznik, pestki dyni, oliwa. Dodam, że ma 176cm wzrostu, 47lat i 76kg. Gr.krwi- A. Dieta z tą grupą opiera się głównie na produktach strączkowych bez mięsa i nabiału. Proszę o POMOC!!!

2 grudnia 2014 20:28

Witam czy tuńczyka z puszki mozna jeść surowego czy trzeba go na patelni podsmażyć ? i czy dobry jest on na redłukcji ? i jakiego najlepiej kupowac w sklepach (w jakich sosach czy oliwach )

17 grudnia 2014 01:06

Witam!!!
Od 2 lat uczęszczam na siłownie od tego czasu przytyłem już 14kg.
Wazę 76kg mam 174cm i jestem budowy ektomorficznej grupa krwi (B+) ,
prowadzę siedzący tryb życia bo jestem kierowcą.
Trenuje 4 razy w tygodniu, 1h ciężary i 20-30 min kardio.
Mam bardzo zatłuszczony brzuch 20% ze względu na moja prace i wcześniejsze złe odżywianie.
Proszę o padanie jaka diete powinienem zastosoac:( ile kalorii na dzień , jaki podział na białko/węgle/tłuszcze, jakie produkty powinienem głownie spozywac dla mojej grupy krwi ?
Czy powinienem zmienić swój trening?
Z góry dziękuję i pozdrawiam Marcin.

25 grudnia 2014 16:35

Witam,
Ćwiczę kilka miesięcy i postanowiłem przejść na dietę redukcyjną. Niestety pewne kwestie są dla mnie nie jasne w związku z czym mam do Was kilka pytań.
1. Swoje zapotrzebowanie obliczałem z różnych wzorów. Za każdym razem wychodzi mi inny wynik jednak większość była w okolicach 3200 kcal tak więc przyjąłem tą wartość jaką startową. Ile od niej powinienem odjąć kalorii na start?
2. Zapotrzebowanie w makroskładniki obliczam ze swojego całkowitego dziennego zapotrzebowania (3200kcal) czy z wartości z uwzględnioną reedukacją kalorii?
3. Czy taki rozkład makroskładników jest odpowiedni: B:2g, T:1g, W: reszta?
4. Podczas redukcji mogę stosować BCAA w celu zmniejszenia katabolizmu?
5. Czy posiłki mogą być z tych samych składników co podczas budowania masy? (jaja, mięso z piersi kurczaka, ryż itd.)
6. Z tego co wyczytałem co tydzień powinno się śledzić swoją wagę a co dwa obliczać kalorie. Z tym, że muszę wyliczać samo zapotrzebowanie w makroskładniki czy również całkowite dzienne zapotrzebowanie?

Z góry dziękuję za pomoc! ;)

7 stycznia 2015 14:00

Witam. Jak ułożyć dietę, co jeść + suplementację do tego? Zacząłem ćwiczyć na siłowni FBW 3 razy w tygodniu, mięśnie brzucha ćwiczę poprzez 'PLANK' + dodatkowe ćwiczenia. Chciałbym dodać, że również gram w piłkę nożną i coś pod tym kątem chciałbym ułożyć co może się przydać. Mój wzrost: 178 cm, waga 76 kg.

8 stycznia 2015 03:45

Witam, potrzebuję rady w sprawie ustalenia pory posiłków. Od kilku lat pracuję głównie na nocnej zmianie, na co dzień ćwiczę sztuki walki, a ostatnio zainteresowałem się kulturystyką i dowiedziałem się jak ważna jest w tym dieta. Jednak przez swój tryb pracy nie wiem jak to wszystko ustalić by to miało ręce i nogi, od razu po nocnej zmianie idę na siłownie (6:00) wracam, kładę się spać i później mam swój kolejny trening (18:00) Proszę o jakąś radę w sprawie pór posiłków.
Pozdrawiam !

30 stycznia 2015 09:59

Witaj Michale chciałbym się dowiedzieć co sądzisz na temat "cudownego" ekstraktu z pokrzywy indyjskiej o nazwie forskolin. Moja siostra zastanawia się nad zakupem tego specyfiku a ja zastanawiam się czy nie jest to kolejny środek, który ma lepszą reklamę niż działanie. Właściwości pokrzywy są znane czyżby pokrzywa indyjska była lepsza? Bardzo proszę o odpowiedź i Pozdrawiam.

9 marca 2015 21:57

Witam, mam 17 lat, ważę 68kg, mam 178cm wzrostu i jestem na diecie redukcyjnej 2000kcal. Do tej pory utrzymywałem ilość makroskładników na zasadzie białka - masax2, tłuszczy- masax1 a węglowodany z reszty. Dawało mi to stosunek 24/36/31,5 (120g,180g,70g). Chciałem w jakiś sposób to odpowiednio uregulować i teraz jak jem czystsze jedzenie to jedynie zwiększam ilość białka.
Utrzymać ten stosunek? Jeżeli nie, na jaki go zmienić?
Pozdrawiam.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie