Zadaj pytanie

Tomasz Edward Szalewicz

Tomasz  Edward Szalewicz
ranking
115
pytania
6
komentarze
13
odpowiedzi
80
odznaki Ekspert brązowy

Treści:

dodał odpowiedź 1 marca 2016 17:32

Aby przypadkiem - gajnerem nie zaczynac poranka .....tylko dobrze zbilansowanym snadankiem ...

dodał odpowiedź 1 marca 2016 16:24

Witaj , uwazasz Adrian ze w owocach z produkcji masowej te co znajduja sie w sieciach handlowych maja wartosci odzywcze. ? ...... zostawie bez komentarza . Trening to tylko 20 % sukcesu. Reszta to ... nie dieta jak styl zycia . Zdrowe odzywianie sie zgodne z naszym systemem odpornosciowym by na stare lata nie miec problemow z chorobami cywilizacyjnymi.

dodał odpowiedź 29 lutego 2016 10:37

Witam , dzieki za odpowiedz. Co do mojego pytania to nie mam watpliwosci jesli chodzi o masowa produkcje . Jesli chodzi o producentow ktorzy hoduja w sposob naturalny ... tz zblizony do naturalnego to sklad elementow makro i micro jest zblizony ale nie zadawalajacy. Moim zdaniem w sklepach znajaduje sie ok 75% produktow smieciowych ktore nie maja zadnej wartosci odzywczej a niewielka ich czesc ma srednie wartosci . W porownaniu do produktow z 15-20 lat wstecz , wiekszosc zywnosci stracila ponad 50% swojej wartosci odzywczej. Dlatego moim zdaniem dieta sama nie wystarczy nawet jesli nie uprawiamy sportu a jesli uprawiamy jest nieodzowna. ...

dodał odpowiedź 29 lutego 2016 09:08

Wiele osob o tym pisze i opinie sa podzielone , ze nie warto - ze kasa w bloto . Osobiscie ja , akcentuje " ja " biore na mase i na redukcje . Juz pisalem w inny poscie ze nie mam 20 lat, wiec te aminokwasy zabezpieczaja moje miesnie przed ich zbytnim rozpadem podczas intensywnego treningu silowego i pomagaja mi szybciej rekuperowac sily po treningu i nie tylko. Zreszta pani Mgr Monika Papuga-Sobczak , Dietetyk, Łódź Śródmieście wiele o tym pisze . Do BCAA zaliczamy trzy rozgałęzione aminokwasy EAA: walinę, leucynę i izoleucynę. Stanową one 1/3 białka mięśniowego. Ustalono, że BCAA pomagają zapobiegać rozpadowi mięśni podczas intensywnych ćwiczeń silowych na mase . Stanową one podstawę dla dwóch innych aminokwasów – glutaminy i alaniny – które uwalniają się w większych ilościach podczas dużego treningu tlenowego. Dodatkowo przynoszą one korzyści stosującym program utraty tkanki tłuszczowej sportowcom, którzy spożywają „nieodpowiednie” węglowodany.

dodał odpowiedź 28 lutego 2016 17:40

http://www.efitek.pl/2014/11/najdokadniejszy-wzor-na-obliczenie.html

dodał odpowiedź 26 lutego 2016 21:11

Ja bym napisal tak . W klasyfikacji związanej z wygodą wygrywają produkty nabiałowe. Natomiast w klasyfikacji jakosciowej mieso i jaja . Procentowe wykoystanie bialka z miesa jest o wiele wieksze niz z nabialu i di tego tluszcz.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie