Zadaj pytanie

Kasia I.

Kasia I.
ranking
265
pytania
2
komentarze
2
odpowiedzi
0

Treści:

5 lutego 2015 17:14

Hej, mam mały problem z tym, czy niektóre produkty powinno się uwzględniać w bilansie makro podczas liczenia. Chodzi mi przede wszystkim o otręby (bo podana ilość węglowodanów dotyczy raczej celulozy, która nie jest wchłaniana) i siemię lniane (niemielone, bo wydaje mi się, że przyswajalność tłuszczy z całych nasion jest niewielka). Chciałabym również dowiedzieć się jak sprawa ma się z koncentratami/przecierami pomidorowymi. Świeżych warzyw nie wliczam, wiadomo, ale w tym przypadku ich skoncentrowana ilość daje już sporą porcję węglowodanów. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Witam,
od początku treningów na siłowni (około 9 miesięcy) robię przysiady z obciążeniem. Nigdy nie miałam większych problemów z techniką, jednak od kiedy zaczęłam dodatkowo biegać na dłuższe dystanse (ok. 12km) podczas przysiadów zaczynam czuć dyskomfort w odcinku lędźwiowym kręgosłupa, przez co automatycznie pogorszyła mi się technika (za bardzo przechylam się do przodu) i nie mogę sobie pozwolić na zwiększenie obciążenia. Jak można temu zaradzić? Czy zastosowanie pasa kulturystycznego będzie pomocne? Wykonuję też inne ćwiczenia na nogi i pośladki, jednak nie chciałabym rezygnować z przysiadów, bo wydaje się się, że dają one najlepsze efekty. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie