pytania

10 marca 2015 07:11

Witam

Chciałabym się dowiedzieć czy ser mozzarella są tak samo tuczące jak ser gouda czy itp.Zazwyczaj ser mozzarella jadam rano na śniadanie albo daję do pizzy z mąki pełnoziarnistej .Lepiej ją odstawić całkiem czy jeść ale ograniczać?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
12 listopada 2013 17:34

Witam.
Moje pytanie brzmi następująco :
Jakie proporcje B/T/W są odpowiednie na masie i jak procentowo powinno wyglądać kaloryczność od makroskładników ? Jestem osobą średnio aktywną ,robię trening na siłowni 3 razy w tygodniu.
2.Pytanie

Jak najlepiej z ujemnego bilansu kcal podskoczyć na dodatni tak żebym nie zebrał zbędnej tkanki tłuszczowej?
Np jak obecnie spożywam 1750 kcal a chciałbym dojść do 2900 kcal.

Z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam Patryk

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
18 listopada 2015 19:05

Hej. Mam takie pytanko dotyczące słodzików. No bo stewia i erytrol to niby zdrowe słodziki, indeks glikemiczny niby 0 wiec nie podnosci cuku we krwi itd, ale co z faktem że podobno mózg odbiera słodki smak, jako, że idzie jedzonko i wyrzuca insuline a tu jedzonka nie ma i co? po dłuższym czasie takiego czegoś można mieć problemy ze zdrowiem jak i waga... co o tym sadzicie? Jak to jest z tym że mozg reaguje tylko i wylacznie na slodki smak i wtedy w ramach przygotowania wyrzuca inse?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
1 grudnia 2013 20:33

Witaj Michale !

Piszę do Ciebie z konkretnym, krótkim pytaniem. Jaką odżywkę białkową poleciłbyś stosować jako ostatni posiłek (21:00) na redukcji ? Do tej pory spożywałam posiłek składający się z chudego twarogu ale mój brzuch niekoniecznie komfortowo to przyjmował. Zdecydowanie wolałabym jakąś odżywkę białkową.
Mam 26 lat , 175 cm , 74 kg .Trenuję 6 razy w tygodniu (siowo+kardio) . Mój cel to oczywiście zredukowanie tłuszczu.
Proszę o odpowiedź.

Natalia

1 marca 2014 09:11

Aby ułożyć zbilansowaną dietę ile GRAM B/T/WW spożywać na kg masy ciała?

12 marca 2015 02:01

Mam pytanie w zwiazku z pytaniem pierwszym. Czy kalorie spalone podczas silowni nalezy dodac do zapotrzebowania dziennego? Bo jesli osoba na redukcji potrzebuje 1800 kcal minus okolo 300 kcal deficytu to daje 1500 czyli to jest wartosc jaka potrzebuje by schudnac bez cwiczen? jednak co jesli podczas treningu spali ona kolejne 600 kcal to znaczy ze moze sobie pozwolic aby zjesc te 600 kcal wiecej? Czyli wtedy zapotrzebowanie przy redukcji byloby 1500+600(spalone podczas treningu)? Prosze o wytlumaczenie

6 lipca 2015 12:29

Cześć,
Od jakiś 7-8 tyg jestem na redukcji. Pierwsze efekty były bardzo zadowalajace, -3kg i -4cm w pasie. Jednak po tym okresie nastąpił zastój, chociaż nie wiem czy to dobra nazwa. Waga dalej spada, w tempie około 0,5kg na tydzien, ale obwody niestety takie same niezależnie czy chodzi o te w pasie, w klatce, bicepsach czy udach. Redukcje zaczynalem z 81,5 kg, obecnie jest to 76,5-77kg. Jestem na minusie kalorycznym okolo -300 kcal (moje zapotrzebowanie to 2700-2800 kcal), trening siłowy 2x w tygodniu, aeroby/cardio 3x w tyg.
Jem 4 posilki dziennie w dni treningowe, 3 posilki w dni nietreningowe. Ostatni posilek przed snem praktycznie nie zawiera węglowodanów.

Nie mam już pomysłu co mogę zmienić, bo w teorii redukcja idzie dobrze, bo waga ciągle spada, ale efektów wizualnych brak. Macie może jakieś wskazówki na to jak temu zaradzić?
Pozdrawiam!

22 stycznia 2014 16:26

Witam mam pytanie czym mam podbić kalorie jakie produkty jeść jeśli w ciągu dnia moje zapotrzebowanie wynosi 2800 kcal

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
29 marca 2015 09:51

jw.wiem że białko piją przeważnie osoby które ćwiczą na masę.Ja ćwiczę głównie dlatego żeby utrzymać wagę taką jaką miałam i nie przytyć.Nigdy nie byłam otyłą osobą ale ćwicząc pół roku obwody się zmniejszyły i na wadze spadło jednak odkąd zaczęłam pić szejka białkowego po treningu to moja waga wzrosła o 2 kg nie wiem dlaczego tak jest skoro ćwiczę 5x w tyg cardio i abs

4 października 2013 21:06

Wiele tutaj czytałem odpowiedzi w dziale dieta itp. I chcę zapytać o co chodzi z tym nabiałem? Dlaczego prawie każdy wypowiada się " nie " jeżeli chodzi o redukcje, i ogólnie w diecie odradza- bo niby zalewa? Wytłumaczy ktoś, z góry dziękuję. Dodam, że przyjmijmy iż dana osoba nie ma problemu z trawieniem laktozy, bo jest młoda np. 16-18 lat :). Pozdrawiam

9 listopada 2013 12:36

Witam, mam pytanie odnośnie redukcji. Mam 190 cm wzrostu i 93 kg wagi. Wyliczyłem zapotrzebowanie kaloryczne i stoję przed trudnym zadaniem, ile kalorii powinienem obciąć i ile przeznaczyć na białko, węgle i tłuszcze. Pozdrawiam

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
18 listopada 2013 14:38

Filet z kurczaka, gotowany, grillowany czy pieczony? Który zdrowszy? Czy kcal w nich się różnią? Np gotowany ma mniej tłuszczu niż pieczony? Czy gotowany na parze jest najzdrowszy i ile kcal na 100g miecha? Pozdro!

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie