pytania

10 listopada 2014 15:21

Witam jestem osobą aktywną fizycznie (trenuje 6 razy w tygodniu) od 8:00 do 15:00 jestem w szkole i mam pytanie : ile i w jakim odstępie czasu jeść posiłki ? Proszę o pomoc i z góry dziękuję

17 listopada 2014 21:54

Prosił bym o pomoc w obliczeniu mego zapotrzebowania kalorycznego pracuję od 16:30 do 00:30 w nocy . ruch umiarkowany. Wg. każdego wzoru wychodzi mi inne zapotrzebowanie kaloryczne ;/ mam 24 lata 179 cm i 96,6 kg. Hmm jak mniej więcej mam ćwiczyć żeby spalić tłuszcz przeważnie na brzuchu ? jakie ćwiczenia wykonywać ? Jetem zupełnie zielony :/ Dziękuję na odpowiedź ! Pozdrawiam !

22 listopada 2014 16:55

Witam ponownie.Kolenie moje pytanie odnośnie błonnika.
Ile go brać ? Jak często dziennie ?
Czy lepiej kupić typowy błonnik np http://allegro.pl/fa-nutrition-fibre-psyllium-husk-100g-blonnik-p-n-i4782463186.html

czy lepiej szukać go w naturalnych produktach np http://www.granex.pl/Produkty/Produkty_dla_aktywnych/Zdrowy_Blonnik/22,15

18 grudnia 2014 13:25

witam, z pączątkiem stycznia wracam do cwiczeń na siłce. miałem teraz 6 miesiecy przerwy spowodowane chorobami i kontuzja. w tym czasie przybrało mi się na wadze ( oponka ) Poprosił bym o porade co mama zastosowac ( dieta ,suple )by ja wmiare zrzucić obecna waga 120kg wzrost 190 a chciałbym zbic wagę do 108. pozdrawiam

18 grudnia 2014 19:40

Witam ,jak oceniacie takie placki na śniadanie na redukcje ?

http://imgur.com/fP8SKPI

Wyszło dość dużo ciasta więc te wartości podzielcie na pół bo mi tyle zostało na raz następny.

14 stycznia 2015 01:29

Witam,
Pragnę zadać Panu bardzo częste pytanie ,na które istnieje wiele teorii i na dobrą sprawę jak pytałem kilku trenerów to odpowiedzi uzyskiwałem ,że tak powiem bardzo wyrównane. Otóż czy najpierw należy zredukować tkankę tłuszczową i dopiero zajmować się robieniem masy czy też odwrotnie. Nie jestem facetem przesadnie zatłuszczonym, ale posiadam dość uciążliwy brzuszek ,którego się wstydzę. Gdy pytałem jednego z trenerów to uzyskiwałem odpowiedź ,że nie opłaca mi się redukować tłuszczu ,ponieważ będzie to 2 razy tyle roboty najpierw zredukuję a przy próbie nabrania masy brzuch wróci praktycznie do rozmiarów z przed redukcji. Inny trener zaś stwierdził ,że jest zwolennikiem pracy ,która buduje charakter czyli kazał redukować i dopiero robić masę i stwierdził ,że brzuch owszem trochę urośnie ,ale przy dobrej diecie nie będzie taki ,którego będę się wstydził. Zależy mi ,żeby zbudować fajną sylwetkę i zastanawiam się czy jak zacznę redukcję to owszem nie będę miał brzucha ale będę chudy również wszędzie co za fajnie też nie wygląda. I tutaj zaczynają się schody, poświęcić się przecierpieć te brzucho jeszcze jakiś czas i robić masę a potem po redukcji cieszyć się z miarę satysfakcjonującej sylwetki czy najpierw zrobić z siebie całkowite chucherko i dopiero masować się ale już bez nadmiaru tłuszczu. Pytanie również brzmi co będzie mnie kosztować więcej czasu i energii ? Jak to najlepiej rozegrać by szybciej cieszyć się swoim ciałem ?
Pozdrawiam Daniel

2 marca 2015 00:20

Witam, wraz z nadejściem lata wchodzę w okres redukcyjny. Chce dopiąć diete na ostatni guzik i tutaj pojawia sie mały problem bo cieżko mi bedzie to zrobic bez odżywki białkowej. Wybór już padł na WPC ze względu stosunek jakość cena. Mam kilka typów ale że moja znajomość na mikro składnikach jest bardzo nikła to prosił bym o pomoc w wyborze najlepszej opcji ewentualnie o jakieś sugestie albo propozycje.
Moje propozycje to :
1. SFD - Wpc protein plus
2. UNS - Animal Protein
3. UNS - WheyPure 80
3. Scitec nutrition - 100% Whey Protein Superb
4. Myprotein - Impact Whey Protein
5. UNS - Classic Whey 100%
6. Scitec nutrition - 100% Whey Protein Superb
7. Trec - Whey Pump X-Treme

29 marca 2015 20:45

Witam. Stopniowo dochodze do swojego zapotrzebowania. Obecnie jem 2500-2600kcal. Czy codziennie mogę dodawać do śniadania masło orzechowe ? Ciężko jest robić masę kanapek i innych dupereli. Masło jest dosyć kaloryczne, więc łatwiej będzie nabić tyle kcal jedząc mniej. Myślę o tym, żeby dodawać je do gofrów/placków/ omletów z płatkami lub bez albo po prostu do kanapek. Używam masła firmy Felix - 69 % orzechow, bo na razie takie mam i muszę je skończyć - szkoda wyrzucać, ale później mam zamiar kupić jakieś +90% orzechów. Czy spożywanie na noc masła orzechowego nic nie szkodzi ? Co o tym myslicie ? Czy codzienne spozywanie nie spowoduje wzrostu wagi jesli wlicze to do bilansu ? Jak wysokie mogą być wachania wagi na reserve ? Przed zwiekszaniem kcal wazylem 2-3 kg mniej niz teraz, czy to normalne ?

6 kwietnia 2015 14:01

Moje dzienne zapotrzebowanie wynosi 3227 kcal. Chciałbym się dowiedzieć czy dziennie spożywając jedzenie poniżej tej wartości waga będzie spadać ? Na tym polega ujemny deficyt kaloryczny ?

8 kwietnia 2015 15:07

Szukam mocnego spalacza.Po zrzuceniu 34 kg został ten trudny tłuszcz który nie schodzi ? Warto ?

19 kwietnia 2015 14:21

witam serdecznie mampytanie odnosnie obliczania zawartosci bialka tluszczow i weglowodanow w diecie. np bialko jajko przed ugotowaniem ma 139kcal a po ugotowaniu juz 155 to ktore mam liczyc przed ugotowaniem czy po tak samo z reszta z gory serdecznie dziekuje

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie