pytania

2 sierpnia 2015 13:20

Witajcie od 3tyg stosuje diete na mase i zapotrzebowanie to 2000kcal dziennie, dodałem 500kcal i spożywałem 2500kcal i 0 efektów teraz dałem 3000kcal i nadal przez tydzien 0 efektów to moja dieta :

Czy może mam pomyśleć o dodaniu jakiś odżywek do diety ?

Śniadanie 9:30
Płatki owsiane 100gram
Orzechy włosike 30gram

2 Śniadanie 12:00
Chleb pełnoziarnisty 150gram
Pomidor 50gram
Szynka 80gram
Owoc 100gram

Obiad 15:30
Pierś z kurczaka 150gram
Ryż biały 100gram
Oliwa z oliwek 10gram
Warzywa 100gram

Podwiczeorek 18:30
Pierś z kurczaka 100gram
Ryż biały 100gram
Oliwa z oliwek 10gram
Warzywa 100gram

Kolacja 21:00
Wafle ryżowe 50gram
1 Owoc

Witam, jakie ćwiczenia na budowę masy mięśniowej przy jednoczesnym trenowaniu muay thai???
Mam możliwość trenowania siłowo 2x w tygodniu. Z góry dziękuje

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
16 listopada 2013 08:13

Jak to jest z tym białkiem, mogę zalać płatki owsiane już z wymieszanym białkiem?
Czy one stracą swoje wartości odżywcze?

29 sierpnia 2014 13:44

Witam, brałem przedtreningówke SAW czy 4h po zażyciu jej moge pić alkohol?

18 października 2023 09:49

witam chcialbym zapytac czy treniwanie 3x a tygodniu pilke nozna plus 3x w tygodniu to za duzo?na silowni czwocze plyometrie i silowo, jesli to za duzo to jak to pogodzic? ile razy w tygodniu trenowac na silowni?

Czy trenując pięć razy w tygodniu (plus minus godzinę dziennie), robiąc pięć razy w tygodniu półgodzinne treningi całego ciała dodatkowy półgodzinny trening brzucha nie spowoduje obciążenia tych mięśni? Trochę to zawiłe, ale chodzi o to, czy codziennie trenując przez pół godziny całe ciało, codzienne trenowanie brzucha nie będzie zbyt obciążające?
I czy to prawda, że brzuch można trenować codziennie, bo akurat te mięśnie są znacznie wytrzymalsze od innych?

27 marca 2015 22:35

Witam,mam pytanie ile mam dostarczać sobie cukru na kg masy ciała?

Witam serdecznie
Ostatnio zacząłem zastanawiać się jaka technik treningu jest lepsza na rozrost masy mięśniowej i siły. Czy mały ciężar i dużo powtórzeń, czy duży ciężar i mało powtórzeń? Czytałem wiele artykułów na ten temat i jedne badania mówią o wersji z małymi ciężarami a inne o wersji z dużymi. Chciałbym żeby to Pan odpowiedział na to pytanie, jaka jest prawda.
Serdecznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
15 lipca 2015 13:33

Cześć mam pytanie jakie posiłki jecie w II śniadaniu?
Czy mogę zjeść jakieś wafle ryżowe z masłem orzechowym lub miodem ? Jak tak to ile ?
Pozdrawiam

25 czerwca 2014 22:25

Witam. Ostatnio na siłowni usłyszałem, że można stosować mleko w proszku jako "domową odżywkę". Informację tą otrzymałem od osoby, która ćwiczy już dłuższy czas. Podobno po rozrobieniu z chociażby mlekiem można to stosować jako podstawową odżywkę białkową. Chciałbym się dowiedzieć czy to prawda i czy pomogłoby mi przy nabraniu masy, ponieważ mam bardzo szybki metabolizm.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert

Witam, myśle nad wyrzuceniem z treningu rozpiętek, gdyż są one bardzo kontuzjowane i z tego co zorgientowałem się (oczywiscie dla wielu to jest wspaniałe cwiczenie) to ono wcale wiecej nie rozciągnie klatki niż wyciskanie hantli (przyłóżcie ręke do klatki i zrobcie te ruchy....)
Tak więć moj plan na klatke wyglada tak:
Płaskie wyciskanie hantli 4 serie 12-6powtorzeń
Skos dolny sztanga 4serie 10-6 powtórzeń
Atlas - 3 serie 10-8 potwórzeń
TU był rozpiętki 3 serie.
Jak myślicie na moge zamienić te rozpiętki ? Wiem że wedlug wielu zrobie błąd, ale ćwicze już 2 lata nie chce być zawodowym kulturystom więc nie mogę iść dłuższa drogą do celu byleby bez kontuzji... a przy rozpiętkach czasem bark przeskoczy czy co innego, jedno złe powtórzenie i lipa....

1 sierpnia 2015 19:20

Witam, wszyscy polecają żeby ważyć mięso na surowo, przed ugotowaniem.
Zauważyłem jednak dość dziwna rzecz. Na opakowaniu kurczaka było napisane że jest to 700 gr. Po ugotowaniu mięsa i zważeniu wyszło mi zaledwie 500gr. Czym to jest spowodowane ? Domyślam się, że podczas pieczenie z mięsa wychodzi cała woda, w takim razie ważyć je przed czy po ugotowaniu ? Jest to różnica aż 200 gr. dodam też że jest to udo.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie