pytania

13 stycznia 2014 19:00

Tak myślałem, czy warto zmieszać izolat z wiórkami kokosowymi, aby było białko jak i tłuszcz, co Wy na to?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
11 grudnia 2013 22:22

witajcie,
od ponad 2 miesięcy jestem na diecie low carb, niestety nie mam pożądanych rezultatów.Nie spada mi poziom tłuszczu,także waga, ani wymiary mięśni są bez zmian ( oczywiście zależy mi,żeby spadał poziom tłuszczu, ale brak spadku wagi świadczy, że coś robię nie tak)
wiek 34 lata, wzrost 177, poziom tłuszczu 15,3%,poziom tłuszczu na brzuchu 6 (skala od 1 do 59), tkanka mięśniowa 80% (75,8kg), waga 92 kg.Uprawiam sporty walki: mma i boks, a także siłownia 2 razy w tygodniu.
W związku z tym, że dieta nie przynosiła rezultatu zmniejszyłem ilość spożywanego białka (ok 40 g)to także nic nie zmieniło. Dietę stosuje 6 razy w tygodniu 1 dzień wolny ( w układaniu diety wzorowałem się na tym co przeczytałem w zasadach Tima Ferrissa, a także Poliquina.
moja dieta:
Dni kiedy mam trening rano (siłownia ok 6-30 rano trening wytrzymałości siłowej z elementami crossfitu)
I Śniadanie jako posiłek po treningowy ok 8
ciemny ryż 50g b-3,5 w-37 t 1/160 kcal
Odżywka białkowa b21/w6/t2/129kcal
Łącznie:b24/w43/t3/290KCAL
II
łosoś norweski ( 50G) b 11/w0/t4/81kcal
1jajko b6,3/t5,30/w0,5/77kcal
1łyżka oliwy z oliwek B0/W0/T9/82KCAL
ocet
łącznie b17,3/w0/t19/163kcal
III
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/W0/335KCAL
warzywa
orzechy nerkowca ( OK 15G)
B3/7T/6W/97KCAL
łącznie :b38/w6/t29/410kcal
IV
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/w0/335kcal ( lub udzik z kurczaka pieczony w piekarniku bez skóry)
b 34,4/t22/w0/335kcal
V POSIŁEK 18-19
warzywa
ŁĄCZNIE 0
VI (ok 2 godz.przed snem)
ser twarogowy tłusty 250g
b 44 w9/t22/415kcal
dodatkowo:
Mleko sojowe (pół szklanki)B3,4/W0,2/T1,7/32KCAL
Łącznie : białko 158/tłuszcze 135/węglowodany 58/1645
[u]Dni kiedy mam trening na godzinę 20 lub 18 ( mma lub boks)[/u]
I śniadanie:
omlet z warzywami (zamiennie z dodatkiem szpinaku lub tuńczyka
b23w1gt18g 254 kcal
II
warzywa+1/2 awokado B1,4/W3,6/T7/80kcal
III
łosoś norweski ( 50G) b 11/w0/t4/81kcal
1jajko b6,3/t5,30/w0,5/77kcal
1łyżka oliwy z oliwek B0/W0/T9/82KCAL
ocet
łącznie b17,3/w0/t19/163kcal
IV
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/W0/335KCAL
warzywa
orzechy nerkowca ( OK 15G)
B3/7T/6W/97KCAL
łącznie :b38/w6/t29/410kcal
V posiłek przed treningowy ( ok 18 trening na 20)
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/W0/335KCAL
warzywa
orzechy nerkowca ( OK 15G)
B3/7T/6W/97KCAL
łącznie :b38/w6/t29/410kcal
VI po treningu
odżywka białkowa b 21/w6/t2/129kcal
łącznie: b 21/w6/t2/129kcal
Dodatkowo w ciągu dnia wypijam mleko sojowe (pół szklanki)B3,4/W0,2/T1,7/32KCAL
łącznie: białko 137/węglowodany 23/tłuszcze 99/1398kcal

26 listopada 2013 12:02

Witam jako ze wciaz nurtuje mnie pytanie odnosnie wegli, tak wiec, jezeli w dni treningowe wegle dodajemy tylko do sniadania, przed i po treningu, tak wiec co z dniami nie treningowymi, wegle na sniadanie i jak dalej? 

24 listopada 2013 17:18

Witam na jakim typie diety mozna osiagnac najlepsze efekty na diecie zbilansowanej czy LC

23 listopada 2013 18:23

Witam wciaz nurtuje mnie pytanie, a mianowicie, jezeli zaczynamy diete LC, czytalem gdzies aby pierwsze kilka dni obnizyc wegle na maxa powiedzmy do 30g/doba, aby organizm nauczyl sie wykorzystywac energie z tluszczu, lecz wciaz chodzi mi po glowie kwestia kcal, bo jezeli obetniemy wegle do tego stopnia, to czy powinnismy podniesc bialko i tluszcze, czy pokryc zapotrzebowanie samymi tluszczami
Np. Powiedzmy moje zapotrzebnie to 3000kcal(oczywiscie z wliczonym bilansem ujemnym), odejmuje te wegle i zostsje mi 2500 kcal, to czym pokrywam te zapotrzebowanie

21 listopada 2013 19:40

Witam mam pytanie czy weglowodany z warzyw powinny byc wliczane w bilans na redukcji czy nie?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
18 listopada 2013 21:05

Witam od grudnia zamierzam przejść na pierwszą redukcje, ale nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac. Czytalem rozne informacje na internecie dotyczace LC, lecz poniekad jeden artykul zaprzecza drugiemu, tak wiec mam maly mentlik w glowie. Jedni pisza zero ryzu a za chwile ryz jest podany w jadlospisie. Tak sam trapi mnie kwestia warzyw czy wegle zawarte w warzywach wliczac czy nie. Dodam ze mam 20 lat, trenuje od 2 lat, 175cm wzrostu i 85 kilo wagi. Dziekuje i pozdrawiam

3 października 2013 21:00

Co pan sądzi o diecie Low Carb na masę. Węgle do 50 gr, białko 2,5 g na kg masy ciała i reszta tłuszcze.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie