pytania

11 grudnia 2014 02:20

Witam, zwracam sie z prosba w ulepszeniu mojej diety. Mam 22 lata waga 89kg wzrost 180cm.

Na silownie uczeszczam od 2 lat, lecz z duzymi przerwami, powrot na silownie byl 3 miesiece temu, chcialbym zzucic zbedny tluszcz, moja idealna waga to 76 kg i tyle chcialbym osiagnac. Trenuje 4 dni w tygodniu w czym 2 dni biegam na bierzni po 400kcal

Moja Obecna dieta:

Sniadanie: Omlet z bialek jaj 400g i orzechy okolo 40g
Trening
Obiad: 2 saszetki ryzu i piersi z kurczaka okolo 200g
Obiad2: 2 saszetki ryzu i piersi z kurczaka okolo 200g
Praca
Kolacja: Omlet z bialek jaj 400g i orzechy okolo 40g

Obecnie stosowane suplementy:
Whey coctal cream
S.A.W
BCCA Turbo Jet
CM3


Prosze o pomoc

14 grudnia 2014 15:58

Prosze o napisanie diety i planu treningu. Waże 65 kg i mam 169 cm wzrostu. Chciałbym zrzucic zbędny tłuszczyk i przybrac na masie mięśniowej.

10 stycznia 2015 18:42

Witam. W tym roku skończę 18 lat i chciałbym coś zmienić w swoim życiu, a mianowicie zrobić coś dla sb mam 175 cm wzrostu i 102 kg wagi :( a chciałbym schudnąć o 15-20 kg nie dla rzeźby ale dla lepszego samopoczucia.
Próbowałem już wielu rzeczy i nic nie dawało ponieważ nie mam pojęcia jaka dietę mam sobie ułożyć i co jeść. Aktualnie ćwicze na siłowni a po siłowni jeszcze jeżdżę na rowerku i biorę spalacz trec thermo FAT burner max i mało jem ale bez odpowiedniej diety to mi nic nie da. Proszę o pomoc

14 stycznia 2015 01:29

Witam,
Pragnę zadać Panu bardzo częste pytanie ,na które istnieje wiele teorii i na dobrą sprawę jak pytałem kilku trenerów to odpowiedzi uzyskiwałem ,że tak powiem bardzo wyrównane. Otóż czy najpierw należy zredukować tkankę tłuszczową i dopiero zajmować się robieniem masy czy też odwrotnie. Nie jestem facetem przesadnie zatłuszczonym, ale posiadam dość uciążliwy brzuszek ,którego się wstydzę. Gdy pytałem jednego z trenerów to uzyskiwałem odpowiedź ,że nie opłaca mi się redukować tłuszczu ,ponieważ będzie to 2 razy tyle roboty najpierw zredukuję a przy próbie nabrania masy brzuch wróci praktycznie do rozmiarów z przed redukcji. Inny trener zaś stwierdził ,że jest zwolennikiem pracy ,która buduje charakter czyli kazał redukować i dopiero robić masę i stwierdził ,że brzuch owszem trochę urośnie ,ale przy dobrej diecie nie będzie taki ,którego będę się wstydził. Zależy mi ,żeby zbudować fajną sylwetkę i zastanawiam się czy jak zacznę redukcję to owszem nie będę miał brzucha ale będę chudy również wszędzie co za fajnie też nie wygląda. I tutaj zaczynają się schody, poświęcić się przecierpieć te brzucho jeszcze jakiś czas i robić masę a potem po redukcji cieszyć się z miarę satysfakcjonującej sylwetki czy najpierw zrobić z siebie całkowite chucherko i dopiero masować się ale już bez nadmiaru tłuszczu. Pytanie również brzmi co będzie mnie kosztować więcej czasu i energii ? Jak to najlepiej rozegrać by szybciej cieszyć się swoim ciałem ?
Pozdrawiam Daniel

15 lutego 2015 20:04

Witam
Mam w diecie 3 g białka/kg m.ciała. Jestem obecnie na redukcji, waga schodzi, ale mam wyraźne objawy zakwaszenia organizmu. Czy jeśli obetnę białko do 2 g/kg m.ciała to jak zmodyfikować kaloryczność i resztę makroskładników aby był dalej postęp w redukcji?
Pozdrawiam

29 marca 2015 17:02

Witam, zastanawiam się jak rozłożyć makroskładniki w swojej diecie. Aktualnie zjadam 2350 kcal(120g białka, 300 węglowodanów i 65 tłuszczu). Będąc na masie zjadałam nawet 150-160g białka. Dodam że ważę 60, 5kg przy wzroście 174cm, i że 19%mojej masy ciała stanowi tłuszcz. Trenuje 6razy w tygodniu.
Ile powinnam zjadać kcal dziennie i jak rozłożyć makroskładniki? Chciałabym zejść do 15%tłuszczu, przy wadze nie mniejszej niż 58kg.Dziekuję z góry i pozdrawiam, Maja :)

29 marca 2015 20:45

Witam. Stopniowo dochodze do swojego zapotrzebowania. Obecnie jem 2500-2600kcal. Czy codziennie mogę dodawać do śniadania masło orzechowe ? Ciężko jest robić masę kanapek i innych dupereli. Masło jest dosyć kaloryczne, więc łatwiej będzie nabić tyle kcal jedząc mniej. Myślę o tym, żeby dodawać je do gofrów/placków/ omletów z płatkami lub bez albo po prostu do kanapek. Używam masła firmy Felix - 69 % orzechow, bo na razie takie mam i muszę je skończyć - szkoda wyrzucać, ale później mam zamiar kupić jakieś +90% orzechów. Czy spożywanie na noc masła orzechowego nic nie szkodzi ? Co o tym myslicie ? Czy codzienne spozywanie nie spowoduje wzrostu wagi jesli wlicze to do bilansu ? Jak wysokie mogą być wachania wagi na reserve ? Przed zwiekszaniem kcal wazylem 2-3 kg mniej niz teraz, czy to normalne ?

19 kwietnia 2015 14:21

witam serdecznie mampytanie odnosnie obliczania zawartosci bialka tluszczow i weglowodanow w diecie. np bialko jajko przed ugotowaniem ma 139kcal a po ugotowaniu juz 155 to ktore mam liczyc przed ugotowaniem czy po tak samo z reszta z gory serdecznie dziekuje

17 maja 2015 19:57

Witam, jestem po bardzo restrykcyjnej, niezdrowej redukcji, po czym przez zimę przybrałam trochę kilogramów, poprzez zwiększenie puli kalorii do odpowiedniej dla mnie ilości, zaczełam też ćwiczyć siłowo. Niestety lato coraz bliżej, jem ok 1700kcal, 110g białka, 200g węglowodanów, 40g tłuszczy, a waga ani rusz w dół. Ciągle stoi, od zeszłego roku 7kg do góry, a to z pewnością nie same mięśnie ;) Proszę o pomoc!
Paulina 18lat

1 czerwca 2015 18:52

Hejo, 3 dni temu rozpocząłem redukcję tkanki tłuszczowej. Cel to jakieś 5-6 kg w 5-6 tygodni. Dietę mam ułożoną i obcięte z niej 400 kcal, trening FBW 3 razy w tygodniu, aeroby 2-3 razy po treningu słowym po 30-35 minut. Problem w tym, że już po tych 3 dniach zaczynam odczuwać głód po godzinie / półtorej gdy zjem posiłek.
Moje pytanie jest takie, jak sobie radzić z głodem na redukcji, gdyż jak wspomniałem to dopiero 3 dni, a czeka mnie jeszcze parę tygodni. Pozdrawiam ! !! !!!

14 sierpnia 2015 22:45

Witam, od dłuższego czasu próbuję coś zrobić ze swoją wagą, ale niespecjalnie mi to wychodzi, miałem kilka podejść do ćwiczeń i diety, jeżeli chodzi o ćwiczenia, w pewnym momencie przestałem, sam nie wiem czemu, kwestia diety wygląda tak, że nie mam pojęcia jak zacząć, co powinienem zrobić? udać się do specjalisty, który pomoże mi w stworzeniu odpowiedniej diety redukcyjnej, bądź próbować samemu? Ważę 130+ (nie znam dokładnej wagi) przy wzroście 194cm. Dobrym pomysłem jest zacząć biegać, czy na początku zacząć od czegoś lżejszego?

16 sierpnia 2015 21:29

Witam, czy będąc na diecie można stosować na przemian dietę na redukcję oraz dietę na masę? Np jeden tydzień być na redukcji a następny na masie itd.? Czy taki system może dać efekty czy też może zaburzyć pracę organizu i nie przyniesie żadnych korzyści (a wręcz przeciwnie)? Dziękuję za odpowiedź.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie