Damian Gr
![Damian Gr](/public/images/user/image.png)
![Ekspert złoty](/upload/photos/3_app_badges_image_3_odznaki_64x96-02.png)
![Komentator brązowy](/upload/photos/1_app_badges_image_1_odznaki_64x96-18.png)
Treści:
Jeśli chodzi o makarony , kasze , pieczywo , płatki to śmiało możesz korzystać z produktów dostępnym w sklepach. Jednak pamiętaj ze w przypadku produktów przetworzonych to nawet hasla pełnowartościowe, zdrowe, fit nie oznaczają ze te produkty będą dobrymi składnikami diety.
Jeśli zachowasz prawidłową technikę to śmiało możesz go robić w wieku 16 lat. Pamiętaj aby nie przesadzać z ciężarem, gdyż może cierpieć na tym technika. Trzymaj plecy proste oraz pamiętaj o pracy nóg.
Z wyżej vwymienonych polecam ci mąkę orkiszową ewentualnie żytnią będą to najbardziej wartościowe źródła węglowodanów.
Kasza manna ma wysokie IG, dlatego jeśli chcesz ją jeść to najlepiej po treningu. Kasza jaglana jest jak najbardziej dobrym źródłem węglowodanów na redukcji.
Hej mam do ciebie pytanie . Czy po tak ciężkich ćwiczeniach jak martwy ciąg czy przysiady, nie ogranicza cię to później podczas ćwiczeń dynamicznych ?
To co działo się gdy zaczynałem trenować tzn przybiera na masy i jednocześnie pozbycie się tłuszczu to klasyczny przykład co dzieje się z organizmem przy początkach treningu. Każdy zawodnik z doświadczeniem powie ci ze taki stan rzeczy nie będzie trwał wiecznie a ty na e będziesz gubil juz tłuszczu na masowe. 20% tłuszczu to dużo , zalewem się tak na smieciowych masowych. Dlatego tez proponuje Ci zacząć od redukcji a następnie przy 8 - 10% tłuszczu rozpoczynać okres masowy.