pytania

18 lutego 2015 19:38

Witam

Czy można jeść tuńczyka z odrobioną majonezu,jajkiem na twardo i pomidorem do tego ciemne pieczywo na kolację?

31 sierpnia 2015 17:07

Witam. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić mechanizm przez który nabiał zatrzymuje wodę z organizmie? Czy chodzi o to że takie rzeczy jak sery czy serki wiejskie mają dużo soli? Dlatego mówi się że nabiał zatrzymuje wodę? Bo np jogurt naturalny ma bardzo malutko soli w porównaniu do np. Sera, twaróg też nie ma jej tyle. Czy to o to chodzi? Czy jest jakiś inny mechanizm?

5 stycznia 2014 20:16

Często dodaje te produkty do owsianki, omleta (przynajmniej raz dziennie) w ilosci 5-10 g. Są one wysokokaloryczne jak i posiadają dużą zawartość tłuszczu, ale podobno dobrego. Czy ta ilość jest bezpieczna, aby nie spowodować nadmiaru tłuszczu w organiżmie, czy lepiej by było odstawić te produkty. Mogę zaznaczyć, ze nie staram się ani przybrać na masie, ani nie jestem na redukcji. Chcę utrzymać swoją wagę.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
16 września 2014 14:39

Witam,

Proszę o informacje czy podczas redukcji wagi moge jesc wafle ryzowe jaka przekąskę?

Dzięki

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
21 grudnia 2023 09:49

Czołem!

Potrzebuję porady, wskazówki, jakiegoś naprowadzenia.
Może najpierw coś o mnie.

Wiek - 28
Płeć - M
Cel - Redukcja
Waga - 105
Wzrost - 190
Poziom bf - nie ma foty, ale +-30/35%
Aktywność w ciągu dnia - praca siedząca, trening w różnych porach zazwyczaj 20/21
Uprawiane sporty - Siłownia 4x tydzień, K1 2x tydzień
Stosowane wcześniej diety - od zawsze liczenie makro, bez konkretnej diety

Ostatnie stałe liczenie makro było od 06.23 do 12.12. Schodziłem z poziomu +- 2500 do aktualnie 1700. Efektów mogę szczerze powiedzieć, że nie ma. Waga mimo cięcia kalorii stoi w miejscu tak jak stała, po sylwetce też efekty nie zostały odnotowane.

Od nowego roku chce ruszyć dupsko z redukcją ale... Od czerwca schodziłem z kalorii jednak uważam, że to co zrobiłem było nie na miejscu. Schodziłem systematycznie co dwa tygodnie, natomiast przy mojej wadze zszedłem do poziomu 1700 kcal i co najgorsze w tym wszystkim waga ani drgnie.
Zastanawiające jest to, dlaczego mimo deficytu (przy takiej wadze na pewno on był) ta waga nie zaczęła spadać ale do sedna.

Jeśli chodzi o ruszenie, to czy powinienem systematycznie zacząć podnosić kalorie do wyższego poziomu i wtedy zbić X kalorii i zacząć redukować czy jednak od razu ustalić jakiś poziom X tych kalorii i od tego zacząć redukcje?

23 listopada 2013 21:58

Witam, ostatnio czytając fora internetowe o dietach i ćwiczeniach trafiłem na wątek, który mnie bardzo zainteresował. Dotyczy on jedzenia gotowanego kurczaka. Od kilku miesięcy mój obiad to zazwyczaj ryż, zielenina i właśnie gotowana pierś z kurczaka. Chciałem się spytać, jak wg Pana wygląda sprawa z bardzo częstym jedzeniem tego mięsa. Chodzi mi czy to, co wyczytałem, że efektem takiego jedzenia może być niechciane zwiększenie się piersi u mężczyzn jest prawdą czy mitem? Osoba układająca mój plan żywieniowy nic o tym nie wspominała, stąd moje zainteresowanie tym tematem. Pozdrawiam.

19 kwietnia 2015 12:33

Cześć,
jestem na redukcji. Zastanawiam się, czy lepiej spożywać jogurt naturalny zwykły (light to dla mnie ściema, więc takich nie kupuję) czy może typu greckiego (np. Bakoma)?

Pozdrawiam,
Pati

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
3 grudnia 2013 16:30

Witam!

Mam 19 lat, 174 cm wzrostu, endomorfik - cel redukcja tkanki tłuszczowej. Pytanie kieruję do osób udzielających się na forum którzy mieli już styczność z różnymi dietami, a więc : Jestem aktualnie na diecie zbilansowanej 2 g białka/ 1 g tłuszczu / reszta węglowodany, spożywana ilość kcal to około 2300 i trwa Ona już około miesiąca, zbiłem +/- 3 kg. Rodzi się w mojej głowie dylemat czy pozostać na takowej diecie czy może zaskoczyć nieco organizm dietą CARB CYCLING? Nieco o niej czytałem lecz nie do końca wiem czy bedzie Ona odpowiednia.

Pozdrawiam!

7 czerwca 2014 13:01

Siema, jeśli moje zapotrzebowanie ma 2800 kcal a przez redukcje doszedłem do 2000 kcal to mój organizm się przyzwyczaja do tych 2000 kcal. Po przyzwyczajeniu organizmu zaczne tyć dopiero po 2800 kcal, czy jeśli zjem np. 2400 kcal ? nie chodzi mi tu o przejście z redukcji na mase tylko czy organizm te okolo 2000 kcal nie zaczyna brac jako dzienne zapotrzebowanie ? Trudno mi sformułować pytanie, mam nadzieje ze bedziecie wiedziec o co mi chodzi :D Pozdro ! :D

13 maja 2015 16:18

dieta 800 kcal przy wadze 120 kg (bmi 33)
Lezalem dlugo w szpitalu mialem problemy z sercem,schudlem tam z 97kg do 93,wrocilem do domu nie mialem sily na nic spanie,jedzenie i przytylem do 120kg, Ostatnio zaczalem cos nad soba robic, chodze na treningi 5-6x w tyg + stosuje diete 800kcal, schudlem juz tak 16 kg w miesiac , czy przy mojej nadwadze, glubie glownie tluszcz czy tez duzo miesni, jem 2 -3 posilki dziennie rano jogurt,jakis obiad,kolacja owoc, czy ta dieta jest skuteczna? Zauwazylem ze brzuch wydaje sie duzo mniejszy.
Pozdrawiam

14 marca 2015 22:15

Witam.Mam pytanko odnosnie ziemniakow,otoz czy moge spozywac je w diecie redukcyjnej jako glowny skladnik wegli?,dzieki i pozdrawiam.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie