pytania

14 grudnia 2014 23:31

Witam, mam pytanie do Michala Karmowskiego - jakiego rodzaju bialka uzywac i jak skomponowac diete dla osoby ze skaza bialkowa? Przy zwiekszeniu ilosci bialka wystepuje wysypka na rekach :/. Chodzi o przyrost miesni, a jak to zrobic bez odpowiedniej ilosci bialka :/. Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam

14 marca 2015 07:56

Witam! Jestem w okresie redukcji. Wszystko idzie bardzo dobrze, lecz niestety dopadła mnie choroba (gorączka, zabity nos, ból gardła). Moje pytanie brzmi, jak ma sie to do stosowania diety?
Czy powinienem przez ten okres zwiekszyc podaż kaloryczną? Temperatura ciała stale jest podwyższona, utrata wody zwiększona więc czy to nie wpłyinie niekorzystnie na moją sylwetkę? Wiadomo. Chodzi mi o to by przez ten okres nie dopadł mnie zwiększony katabolizm, a co z tym idzie w parze ubutek tkanki mieśniowej.

23 kwietnia 2015 22:28

Witam jestem na diecie redukcyjnej, zjadam około 2400kcal oraz podzieliłem to mniej więcej na 160-170 białka,260-300 węglowodanów oraz 50-60 tłuszczy( wyniki od i do ponieważ niekiedy zjem więcej węgli zamist tłuszczu lub białka za wegle), a moim pytaniem jest czy nie jem za duzo weglowodanow, trenuje piłkę nożną 5x w tyg, 2x biegnia + 2x interwał + 6x pompki,brzuszki itp.
Moja waga to 89kg 182cm 17lat

4 maja 2015 18:10

Jeszcze raz pytam,bo poprzednie pytanie było niekompletne. Pytanie Ile powinna trwać redukcja?
Obecnie zacząłem 5 miesiąc redukcji i zeszło 12 kg z 105 do 93 kg. Mój wzrost to 187 cm. Dieta jest dopięta na ostatni guzik i waga leci w dół. Pytam o długość redukcji, bo z każdym tygodniem jak ćwiczę to tracę "na sile" . Ciężar przy którym kiedyś ćwiczyłem, a dokładnie na początku redukcji jest obecnie dla mnie za ciężki. Chcę dalej redukować ale jest no coraz ciężej . Czy dalej redukować czy na jakiś czas wrócić do zerowego deficytu i potem znów obcinać. I czy macie jakieś rady co robić by trzymać się na sile przy redukcji. Z góry dziękuje i pozdrawiam :-)

8 maja 2015 15:17

Witam,mam problem ze śniadaniem przed treningiem. Zjedzenie pełnowartościowego posiłku powoduje, że na siłownie jestem "zamulony", czuję jak jedzenie dopiero się przyjmuje. Trening zaczynam około godziny po śniadaniu. Nie jestem w stanie zwiększyć odstępu ze względu na tryb dnia (praca, studia itp). Ostatnio spróbowałem, że o wiele lepiej ćwiczy mi się jeśli rano przyjmę jedynie serek wiejski lub banana. Jakieś porady? Czy np jest sens na redukcji doładowywać się weglowodanami na kolację a rano jedynie jakieś białeczko?

26 lipca 2016 07:54

O jakiej porze dnia można zrobić koktajl np. z banana ? Przed posiłkiem , po , Jako przekąska miedzy posiłkami ?

16 listopada 2016 23:10

Witam
Jestem typem endomorfika,mam 27 lat,168cm wzrostu i 102kg,
3miesiace po cesarce,cale zycie problemy z odchudzaniem.W ciazy przytylam 36kg mimo cwiczen,pracy do tydz przed porodem ,w ciazy stwierdzono niedoczynnosc.Dzis badania w normie Radzilam sie trenerow,dietetykow i moja waga spadala jedynie przy nisko weglowodanowej diecie i duzej aktywnosci fizycznej.Obecnie jest lipa ,waga nie spada tzn jak trace to tylko wode,w obwodach 0 ,co raz gorzej sie czuje ,dochodza bole stawow ,sadze ze z obciazenia,bo cwicze pomimo dolegliwosci.
Poradzcie ,w diecie samuraja na ktora chce przejsc jaki powinien byc rozklad BWT? Czy 30/40/30 jest ok?
Kurde rece juz opadaja ,miska caly czas czysta,a waga spada .Jadlam do tej pory jakies 1500-1800(maly nie dawal mi trzymac stalego poziomu) Od 2tygodni jest tak 1700-1800
Heeeelp !!!

18 listopada 2013 14:38

Filet z kurczaka, gotowany, grillowany czy pieczony? Który zdrowszy? Czy kcal w nich się różnią? Np gotowany ma mniej tłuszczu niż pieczony? Czy gotowany na parze jest najzdrowszy i ile kcal na 100g miecha? Pozdro!

19 listopada 2013 18:34

Witam Panie Michale, mam pytanie, ponieważ widzę, że w miare czesto spożywa Pan kaszę jaglana, ktora rowniez bardzo lubie i jeszcze czesciej zjadam. Mam jednak pytanie co Pan sądzi o kaszy kukurydzianej jako zrodlo weglowodanów np. na sniadanie zamiast platków owsianych, poniewaz staram sie jesc bezglutenowo i w sumie robie juz to juz dluzszy czas. Co Pan sadzi o urozmaiceniu wlasnie o kasze kukurydzaną? pozdrawiam i dziekuje za swietne odcinki z cyklu tydzien z Michałem Karmowskim.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
20 stycznia 2014 21:44

Proste pytanie, może troche głupie ale mało sie znam na dietach i produktach... Wyliczyłem sobie dzienna porcje kalorii do redukcji bf... No i wyszło ile wyszło i teraz mam pytanie. Potrzeba mi wiedzieć jakie produkty zawierają jak najwiecej białka/tłuszczy/węglowodanow. z tymi zdrowymi pustymi kaloriami rzeczjasna.

24 sierpnia 2014 14:35

Witam,
mam pytanie odnośnie wyboru białka na redukcji. Czy przy redukcji mogę spożywać białko serwatkowe na kolacje?
Oczywiście przy ćwiczeniach (min 5x w tygodniu). Jeżeli tak to czy przy redukcji lepsze bd Trec Casein 100 czy trec whey 100?
Bo nadal nie wiem czym różnią się te dwa produkty.

Pozdrawiam serdecznie!

17 grudnia 2014 12:01

Witam.

Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie czy sam deficyt kaloryczny wystarczy aby zgubić ten nieszczęsny body fat?
Juz od jakichś 10 dni siedzę na deficycie gdzie staram się nie przekroczyć 2000kcal. Jakoe jest wasze zdanie na ten temat? Mozr jakieś porady jak sobie z tym poradzić? Dodam, że ćwicze 5x welek treningiem P&P&L. Waga 101 kg bylo duuuzo więcej a wzrost to 191cm.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie