pytania

4 czerwca 2015 13:18

Witam, czy na redukcji można stosować poniższe produkty bez spadku efektywnośći redukowania?
-ser żółty gouda
-śledziki
-pasta z łososia(wiem, że łosoś jest świetny, ale czy pasta nie jest zbyt przetworzona? )
-oliwki czarne
-mięso wieprzowe
-mozzarella

6 czerwca 2015 16:21

Witam zastanawiam się nad utrata wagi, mianowicie gdy mamy osobę otyłą która je o wiele więcej niż nawet odpowiada jego zapotrzebowanie aby zbudować masę. Czyli wcina 5000kcal a żeby zbudować masę potrzebuje zaledwie 3000kcal. Pytanie jest takie ponieważ słyszę że nie da się budować mięśni spadające tkankę tłuszczową. Ta osoba zaczyna ćwiczyć na siłowni i zjada 3000kcal zamiast 5000 i jest cały czas na dodatnim bilansie. Czy ta osoba właśnie nie buduje mięśni i nie traci wagi ? Czy jeżeli on je 5000 kcal i aby być na deficycie musi jeść 2500kcal to znaczy że jak obetnie do 4000kcal to nie zacznie chudnac ?

26 lipca 2016 07:54

O jakiej porze dnia można zrobić koktajl np. z banana ? Przed posiłkiem , po , Jako przekąska miedzy posiłkami ?

5 lutego 2014 23:52

Witam. Obliczałem wg kilku kalkulatorów i wzorów. Wychodzą dwa wyniki. Zapotrzebowanie ok 2600kcal i ok 3100kcal... Tak więc nie wiem. Mierzę 184cm ważę 83kg mam 20 lat, na siłownie uczęszczam 5 razy w tygodniu. Dziękuje z góry za pomoc :)

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
20 sierpnia 2014 00:00

Witam! Moglibyście mi podać przykładowy dzień co zjeść - chodzi mi konkretnie co na śniadanie/obiad i tak dalej (5 posiłków) przy zapotrzebowaniu: kcal 2200 / Węglowodany = 1200kcal = 300g / Białko = 660kcal = 165g / Tłuszcze = 440kcal = 50g. Jestem w tym zielony, także proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

29 września 2014 23:02

Witam jakich mąk na redukcji do nalesników ciasteczek pizzy uzywac orkiszowa ryzowa zytnia pełnoziarnista ??

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
18 grudnia 2014 15:01

Witam.Zaciekawiła mnie ta dieta.Pytanie mam odnośnie tego co jeść i w jakich ilościach na tej diecie ?

Czy luki z węgli wypełnia się białkiem ?

13 lutego 2015 12:03

a mianowicie chodzi mi o stronę: http://www.fitwit.pl/witadieta
wartości produktów w niej podanych są zgodne z prawdą? jeśli nie to jaką inną stronę polecacie?

24 kwietnia 2015 17:22

Witam
Mam 16 lat . Jestem w klasie sportowej i codziennie mam po 2 godz treningów . Po za tym bardzo dużo ćwiczę w domu . Chciałabym dołączyć do mojej diety odżywkę białkową . Jednak nie wiem czy są one bezpieczne w moim wieku ? Jeśli tak to jakie powinnam przyjmować?

15 czerwca 2015 12:15

Odchudzalam się. Nie jadłam owoców,zup itp. Czy teraz po diecie jedząc zdrowo tzn. owoce warzywa,zupy ,ćwicząc uda mi się utrzymać wagę? Czego unikać aby nie przytyć?

21 grudnia 2023 09:49

Czołem!

Potrzebuję porady, wskazówki, jakiegoś naprowadzenia.
Może najpierw coś o mnie.

Wiek - 28
Płeć - M
Cel - Redukcja
Waga - 105
Wzrost - 190
Poziom bf - nie ma foty, ale +-30/35%
Aktywność w ciągu dnia - praca siedząca, trening w różnych porach zazwyczaj 20/21
Uprawiane sporty - Siłownia 4x tydzień, K1 2x tydzień
Stosowane wcześniej diety - od zawsze liczenie makro, bez konkretnej diety

Ostatnie stałe liczenie makro było od 06.23 do 12.12. Schodziłem z poziomu +- 2500 do aktualnie 1700. Efektów mogę szczerze powiedzieć, że nie ma. Waga mimo cięcia kalorii stoi w miejscu tak jak stała, po sylwetce też efekty nie zostały odnotowane.

Od nowego roku chce ruszyć dupsko z redukcją ale... Od czerwca schodziłem z kalorii jednak uważam, że to co zrobiłem było nie na miejscu. Schodziłem systematycznie co dwa tygodnie, natomiast przy mojej wadze zszedłem do poziomu 1700 kcal i co najgorsze w tym wszystkim waga ani drgnie.
Zastanawiające jest to, dlaczego mimo deficytu (przy takiej wadze na pewno on był) ta waga nie zaczęła spadać ale do sedna.

Jeśli chodzi o ruszenie, to czy powinienem systematycznie zacząć podnosić kalorie do wyższego poziomu i wtedy zbić X kalorii i zacząć redukować czy jednak od razu ustalić jakiś poziom X tych kalorii i od tego zacząć redukcje?

1 listopada 2013 20:05

Witam,
oglądnąłem nie tylko wszystkie odcinki ZAPYTAJ TRENERA z waszego kanału na youtubie, ale też z Kulturystyka Online PL i z odpowiedzią na pytanie, które mnie nurtuje nie znalazłem odpowiedzi. Chodzi o sposób przyrządzenia piersi z kurczaka (nie chodzi o dodatki). Jestem po trzecim miesiącu redukcji i do tej pory używałem papierków Knorra, albo dusiłem w wodzie na patelni. Powoli zaczyna mi się to "przejadać" i chciałbym poznać inne metody. Oczywiście przeglądałem kilka innych stron o tematyce związanej z dietetyką, sportami sylwetkowymi itd.

Pozdrawiam,
Szymon

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie