pytania

9 czerwca 2017 12:23

Czy taki rozkład makroskładników jest dobry?
1650kcal
Białko:       20% 82g 330kcal
Tłuszcze:  30% 55g 495kcal
Węglowo: 50% 206g 825kcal
Mam 173cm i ważę 57kg wiem że białko trochę za wysoko ale chciałam rozplanowac to tak żeby było trochę mniej węgli bo wydaje mi się że jest ich zdecydowanie za dużo :(
Doradził ktoś jak dobrze dobrać te makro na redukcje? :)) Z gory dziękuje

6 czerwca 2017 19:24

Witam serdecznie! Chcialbym sie dowiedziec czy moglbym zastapic w 2 posiłkach ryż. ziemniakami?

Rafał Doroszuk Na pytanie odpowiedział trener Rafał Doroszuk
10 września 2014 17:01

Siemka. Co sądzicie o śniadaniu w postaci mleka z płatkami kukurydzianymi. Pasują mi do makro. z góry dzięki za odpowiedź

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
11 kwietnia 2015 12:39

Witam. Nie moge znaleźć nigdzie informacji dotyczących kcal skrzydelka z kurczaka po upieczeniu. Wrzucony do blachy i polany olejem. Ile moze na oko miec 1 skrzydelko ? Znalazlem infornacje ze niby 250kcal na sztuke, ale troche ciezko jest mi w to uwierzyc, bo tam prawie nie ma mięcha. Jak to z tym jest ? Czy mozna je zjesc rownież na kolacje ?

4 czerwca 2015 18:12

co sądzicie o diecie IF?

18 lutego 2015 13:26

1.Jak sie okazało makaron pelnoziarnisty okazał sie zły ,pieczywo nie dobre ,to ja sie pytam co ja mam jesc sam ryz kasze ?? ziemniaki? jak zaspokoic kcal tanim kosztem i zdrowo przytyc?

22 lutego 2015 17:02

Witam mam 18 lat i wazę 60 kg niestety jestem ektonorfikiem mam pytanie czy jest to możliwe ze z dobra dieta jestem w stanie przez 4 miesiące zrobić 70-72 kg ?

29 listopada 2014 22:50

Witam , chciałbym się zapytać jak wygląda rozkład makroskładkników dla kobiety o wadze 64kg ile b/w/t na kg masy ciała aby zrzuciła zbedną tkankę tłuszczową. Ćwiczy 4 razy w tygodniu na siłowni pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
21 stycznia 2014 14:18

Za każdym razem gdy przechodzę na dietę i śniadanie rozpoczynam od owsianki , przez cały dzień niesamowicie męczą mnie ... gazy . Czy jest na to jakiś sposób oprócz jej odstawienia ? Może sposób przyrządzenia ma znaczenie w tej kwestii ?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
6 sierpnia 2014 19:10

Witam. Mam pytanie odnośnie białka. Powiedzmy, że robię masę i mam dodatni bilans kaloryczny. Co się stanie, gdybym przyjmował za mało białka. Mając dodatni bilans przybieram na masie, jednak byłaby to masa tłuszczowa a mięśnie by się nie rozwijały? Jak wyglądałoby to na redukcji? Gdybyśmy nie dostarczali odpowiedniej ilości białka, czy tracilibyśmy mięsnie? Nie mam problemu z białkiem, interesuje mnie jednak ta rzecz.
Pozdrawiam.

17 września 2015 10:55

Witam.... mam pytanie a moze w sumie bardziej ankietem... chcialbym poznac wasze opinie na temat ilosci bialka w diecie... wiele portali wielu kulturystow stosuje 2-3 g bialka na kg masy ciala... inna czesc podaje 3-4 g na kg masy ciala... moje pytanie do was... jak wy stosujecie i z czego wynika ta rozbierznosc... jaka jest granica zeby nie zakwaszac organizmu i nie obciazac jelit i jakie proporcie wegli i tluszczy do bialka... i czy tluszcze sa potrzebne w diecie ? Pozdrawiam i czekam na wasze opinie ;)

18 sierpnia 2017 10:30

Witam,
staram się na masie jeść około 3g Białka na KG masy ciała na masie. Bilans białka uzupełniam twarogami i twarożkami jeżeli zjem dzienie 4x250g serków wiejskich czyli 1KG dziennie to nie obciąży za mocno moich nerek? Czy to niema różnicy czy jem 1kg mięsa czy 1kg serków wiejskich? Oczywiście oprócz tych serków wiejskich jem posiłki z mięsem. Staż 4 lata aktualna waga 92kg

Moja dieta wygląda na dziś tak:
1 posiłek - 4 jajka, 150g płatków owsianych z jakimiś dodtakami + witaminy i minerały

2 posiłek 2x250g serków wiejskich lub 2x150g puszki ryb

3 posiłek 200g mięsa + 100g ryżu + warzywa

4 posiłek 2x250g serków wiejskich jeżeli dzień treningowy + 100 g węgli

5 ostatni posiłek WPC 40g białka + serek wiejski


Czy inaczej byście to rozłożyli? Jem twarogi bo są one wygodniejsze do przygotowania mam ograniczony czas na komponowanie posiłków. Między posiłkami uzupełniam kalorie migdałami.




Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie