pytania

Witam. Od jakiegoś czasu ćwicze Na siłowni jednak nie mam dużego doświadczenia, Dlatego proszę o radę.
Czy mając ćwiczenie klatka:wyciskanie Na maszynie w przód 3-4 serie 12-15 powtórzen, to to znaczy że mam 15 razy podnieść i opuścić sztangę a potem do następnego ćwiczenia? Czy jak skończę po każdej serii 4 jakiś ćwiczeń to muszę zacząć znowu robić te powtórzenia?
Kolejne pytanie: ile mam brać obciążenia Jeśli jestem początkujący? Czy Na hantle biorę 5 kg a Na sztangę 10? Łącznie z gryfem oczywiście..
I ostatnie: Jeśli można to prosiłbym o podanie jakiegoś planu bo sam mam kilka a nie wiem czy którykolwiek jest dobry.
Z góry dziękuje.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
2 sierpnia 2015 13:20

Witajcie od 3tyg stosuje diete na mase i zapotrzebowanie to 2000kcal dziennie, dodałem 500kcal i spożywałem 2500kcal i 0 efektów teraz dałem 3000kcal i nadal przez tydzien 0 efektów to moja dieta :

Czy może mam pomyśleć o dodaniu jakiś odżywek do diety ?

Śniadanie 9:30
Płatki owsiane 100gram
Orzechy włosike 30gram

2 Śniadanie 12:00
Chleb pełnoziarnisty 150gram
Pomidor 50gram
Szynka 80gram
Owoc 100gram

Obiad 15:30
Pierś z kurczaka 150gram
Ryż biały 100gram
Oliwa z oliwek 10gram
Warzywa 100gram

Podwiczeorek 18:30
Pierś z kurczaka 100gram
Ryż biały 100gram
Oliwa z oliwek 10gram
Warzywa 100gram

Kolacja 21:00
Wafle ryżowe 50gram
1 Owoc

1 sierpnia 2015 19:20

Witam, wszyscy polecają żeby ważyć mięso na surowo, przed ugotowaniem.
Zauważyłem jednak dość dziwna rzecz. Na opakowaniu kurczaka było napisane że jest to 700 gr. Po ugotowaniu mięsa i zważeniu wyszło mi zaledwie 500gr. Czym to jest spowodowane ? Domyślam się, że podczas pieczenie z mięsa wychodzi cała woda, w takim razie ważyć je przed czy po ugotowaniu ? Jest to różnica aż 200 gr. dodam też że jest to udo.

21 lipca 2014 20:54

Jakie proporcje makroskładników zachować przy endmorficznym typie budowy ciała ?

29 maja 2015 16:40

Witam

Obliczam swoje zapotrzebowanie dziennie poprzez prowadzenie dziennika i nie przekraczam kalorii w ciągu całego dnia ale czasami zdarza mi się że przekroczę tłuszcze albo białko.Jaki to ma wpływ? i czy tkanka odkłada się jeżeli przekraczam minimalnie te tłuszcze lub węglowodany?

Czy trenując pięć razy w tygodniu (plus minus godzinę dziennie), robiąc pięć razy w tygodniu półgodzinne treningi całego ciała dodatkowy półgodzinny trening brzucha nie spowoduje obciążenia tych mięśni? Trochę to zawiłe, ale chodzi o to, czy codziennie trenując przez pół godziny całe ciało, codzienne trenowanie brzucha nie będzie zbyt obciążające?
I czy to prawda, że brzuch można trenować codziennie, bo akurat te mięśnie są znacznie wytrzymalsze od innych?

Cześć, mam na imię Mateusz, mam 17 lat, 175 cm wzrostu i ważę 66 kg. 2 razy w tygodniu mm trening kick-boxingu oraz 2 razy w tygodniu ćwiczę na siłowni, prowadzę ćwiczenia ukierunkowane pod sporty walki, wykorzystuję w nich ćwiczenia dynamiczne. I właśnie mam zamiar dorzucić do treningu raz w tygodniu jeszcze trening crossfitu, jaki plan byś mi poleciła i czy przeplatać plan crossfitu z biegami. Moim celem jest szybkość, zwinność i wytrzymałość. Pozdrawiam ;)

Hej zawsze marzylam o takim kolczyku w pepku,mam ladny brzuszek :) ale slyszalam ze po nie mozna cwiczyc okolo 2 tygodni aby sie zagoilo. nie wytrzymam tyle bez cwiczen ,moze chociaz bieganie i jakies cardio wchodzi w gre po zrobieniu? jak narazie tylko sie zastanawiam nad zrobieniem,jezeli nie ma opcji cwiczen. To nie ma bata,nie robie go. Nie umiala bym na tyle zastopowac z sportem.

16 grudnia 2013 17:38

Chciałabym zapytać się o jednostkę podaną w temacie, gdyż nie orientuje się ile to jest.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
1 sierpnia 2015 14:49

Witam! Zostały mi ostatnie 2 miesiące redukcji a moja waga obecnie wynosi 95kg przy 185cm wzrostu.Mam zamiar zjechać do 85-87kg i wtedy przejść na masę. Oczywiście,jeśli poziom tkanki tłuszczowej będzie satysfakcjonujący dla mnie.
Obecnie spożywam 2400kcal dziennie:180g białko,70g tłuszcze i reszta,czyli ok.240g węglowodany.Moje pytanie brzmi jak ma wyglądać przejście na masę? Czy na początek spożywać tyle kalorii ile potrzebuje organizm żeby nie było zbyt dużego szoku dla organizmu(przy wadze 85kg będzie to ok.3000kcal) czy od razu zrobić nadwyżke kaloryczną np.200-3000kcal? Dodać po równo białka,węgli i tłuszczy?

Od razu kolejne pytanie o suple.Wiadomo dieta i trening najważniejsze,ale jakie suple mogą mi się przydać i dać efekty podczas robienia masy? Myślę nad jabłczanem kreatyny i do tego beta-alanina, może jeszcze do tego jakieś białko (jakie będzie najlepsze?) bo wiadomo,że będzie mi potrzeba więcej białka w diecie niż obecnie. Czekam na waszę porady, z góry dzieki. Piona!

Witam
Mam pytanie.
Od kilku dni stosuję białko kazeina 30g porcja(24g białka kazeiny) 1 raz dziennie na noc, 1 godzinę po spozyciu czuję się jakos dziwnie, nie boli mnie nic i też mnie nie mdli ale jest jakos inaczej w układzie pokarmowy, stosuję również 2 godziny wczesniej od kazeiny po tereningu serwatkę i nie czuje wcale rużnicy że coś spozyłem. Więc kieruję pytani do Experta na temat kazeiny czy KAZEINA SZKODZI NA NASZE ZDROWIE? biorąc pod uwage stosowanie w ilości jw.?
pozdrawiam. Paweł

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert

Mięsień obły i mięsień podgrzebieniowy, z prawej strony jest on większy gdy go napnę, jak je wyrównać? Jakie ćwiczenia? Jest to normalne?

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie