pytania
Witam mam pytanie odnośnie mojej diety. Mianowicie posiadam 11% tkanki tłuszczowej w organiźmie mam 180cm wzrostu i wagę 76kg. Moja aktywność fizyczna jest na wysokim poziomie. Ćwiczę 5-6 razy w tygodniu aeroby+trening siłowy o dużej intensywności. Moim celelm jest zejście z tkanką tłuszczową o 2-3% w ciągu miesiąca. I tu moje pytanie jaką dietę powinienem zastosować? Pozdrawiam i z góry dziękuję :)
Witam
Czy wie ktoś może czy proszek zasadowy jest bezpieczny i można go bez problemu pić? Mam problemy z przemianą materii i zaproponowano mi właśnie ten proszek ponoć pomaga.Przez jaki okres trzeba go spożywać? Bo rozumiem że potem na jakiś czas trzeba go odstawić? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi ;)
Witam jestem na diecie redukcyjnej, do dyspozycji mam 2000kcal. Makro to 120g białka 70tluszczy i 220weglowodanów. Mam cztery posiłki w ciągu dnia, śniadanie, posiłek przed treningiem, po treningu i wieczorny posiłek. Ćwiczeń w godzinach 16.00 - 18.00. Odżywki jakie mam na stanie to bcaa l- carnityna i glutamina, odżywek białkowych niestety nie mam. Chciałbym aby ktoś doświadczony powiedział mi kiedy najlepiej jeść tłuszczem białko i węglowodany i jak najlepiej wykorzystać suplementy które mam aby zmaksymalizować utratę tkanki tłuszczowej.
Dotychczas moje makro w ciągu dnia było takie, białko i tłuszczem z domieszką węgla na śniadanie, ponieważ uważam ze tłuszcz i białko dają energię bo po weglowodanach nie licząc prostych cukrów staje się ospsły. Przed treningiem tłuszcze z białkiem szybko przyswajalny plus dodatek cukrów prostych, po treningu 60% zapotrzebowania dziennego węglowodanów aby na maxa doładować mięśnie glikogenem i odpocząć bo wtedy mam czas. Na koniec dnia jako ostatni posiłek wolno przyswajalne białko np twaróg chudy z domieszką tłuszczy aby spowolnić wchłanianie. Proszę o dobrą radę i pozdrawiam :)
Witam
Kasza bulgur,jaglana,gryczana , manna czy mogę jeść na kolację?
Otóż pytanie jest takie same jak w temacie. Jaki jest rozkład białek węgli i tłuszczy w diecie redukcyjnej?
Zadałem już to pytanie, ale doprecyzuje- zaczynam dietę ultimate diet i jak w każdej muszę wypłukać glikogen z mięśni. Znacie jakieś ćwiczenia ( nie na siłowni), najlepiej do sportów walki, które mogą w tym pomóc?
Witam mam pytanie czy moge sobie normalnie pozwalac na robienie budyniu czesto jak kupuje jakis to jest on bez dodatku cukru na 0,5L daje 200ml mleka reszta woda czy to nie przeszkodzi w redukcji jezeli jest wliczone w bilans
Pozdrawiam
Witam.
Jak się ma sprawa z zupami ? Np pomidorowa z ryżem ,nie zagęszczana śmietaną tzw czysta,albo barszcz czerwony lub jakieś zupy warzywne ?
Jak ją ewentualnie ugotować ? Na wywarze z mięsa gotowanego kurczaka czy na samych jarzynach ?
Cześć,
Chciałbym poznać zdanie profesjonalisty na temat częstego spożywania podrobów - a dokładniej flaków wołowych na kolację w okresie redukcji. Jest to posiłek, który prawie nie zawiera tłuszczu i węglowodanów, za to ma sporo białka. Czy częste spożycie tego dania jest zdrowe? Czy zawiera wszystkie aminokwasy?
Pozdrawiam
Czy w diecie dobrym źródłem tłuszczy mogą być orzeszki ziemne. Dodam że te własnoręcznie łuskane, nie solone, nie prażone.
Czy orzechy włoskie lub migdały są w czymś lepsze ?
mam bialka z s\ubstancja slodzaca tej nazwy. czy jest zdrowa?wiem ze ma 0 kcal,ale chodzi o jej wady i zalety.
Czy jeżeli obliczam swoje dziennie zapotrzebowanie kaloryczne to mam ważyć warzywa,mięso itp.surowe czy po usmażeniu? Bo po usmażeniu warzywa oraz np.kurczak są lżejsze ponieważ wyparowuje z nich woda więc wtedy kaloryczność się zmienia a ja każdy produkt warzę i z tego obliczam potem ile zjadam w ciągu całego dnia aby nie przekraczać swojego dziennego zapotrzebowania