pytania

29 marca 2015 09:51

jw.wiem że białko piją przeważnie osoby które ćwiczą na masę.Ja ćwiczę głównie dlatego żeby utrzymać wagę taką jaką miałam i nie przytyć.Nigdy nie byłam otyłą osobą ale ćwicząc pół roku obwody się zmniejszyły i na wadze spadło jednak odkąd zaczęłam pić szejka białkowego po treningu to moja waga wzrosła o 2 kg nie wiem dlaczego tak jest skoro ćwiczę 5x w tyg cardio i abs

12 sierpnia 2014 10:16

Witam kupilem odzywke bialkowa matrixa http://www.supplementcentre.com/buy.cfm/whey-protein/matrix-anabolic-protein-powder-2.25kg/78/yes/76053?NewLink=Yes&gclid=CM76ua6jjcACFSQXwwodV54AtQ i strasznie mnie po niej sadzi. Od razu po wypiciu czuje ciezar na zoladku, potem za jakies pol dnia strasznie mnie sadzi gazami (pierdze na potege) a na koniec jeszcze wywoluje ona u mnie lekkie zatwardzenie. I tu taka prosba. Czy tak sie dzieje przy wszystkich odzywkach bialkowych? Moze mozecie polecic mi odzywke po ktorej tak nie gazuje. Dodam ze nie jestem uczulony nanabial i jaja. Jje, jaja, ser bialy, mam zroznicowana diete. Bialko spozywam tylko okolo treningowo. Zostalo mi jeszcze z 2,5 kg tego bialka i nie wiem co robic. Doradzcie! Dzieki

21 czerwca 2014 23:34

Witam,
chciałbym zapytać, czy przy zwiększonej aktywności fizycznej (intensywna, wyczerpująca praca po 9 godz. dziennie- obciążająca górne partie ciała) można do diety na masę mięśniową dorzucić słodycze?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
29 sierpnia 2014 01:01

Witam. Ułożyłem sobie dietę do swojego zapotrzebowania i chciałbym zacząć ją stosować. Moje pytanie jest następujące: Mięso, jajka, ryż, płatki owsiane wrzucać na wagę po usmażeniu czy przed? bo jak wiadomo ilość kalorii po usmażeniu lub ugotowaniu wzrasta, jeżeli mam np 20g białka na posiłek. i drugie pytanie: na produktach są podane wartości i makroskładniki produktów surowych, czy po obróbce termicznej makroskładniki se zmieniają czy zostają bez zmian? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

19 października 2014 12:32

Witam,

po okresie redukcji powoli zaczynam szykować się do budowania masy. Do tej pory w mojej diecie korzystałem z takich mięs jak pierś z indyka, wołowina oraz ryby - tuńczyk, łosoś, mintaj. Zdecydowanie lepiej jednak smakują mi ryby i stąd moje pytanie - czy są to źródła białka, które są tak samo wartościowe jak mięso drobiowe lub wołowina? Czy mogę oprzeć swoją dietę na w/w rybach? Zdaję sobie sprawę, że dobrze jest jeść urozmaicone produkty, jednak próbowałem już przyrządzać indyka/kurczaka na wszelakie sposoby i za każdym razem jedząc taki posiłek w ciągu dnia czuję lekką niechęć.

Pozdrawiam

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
4 października 2014 10:45

Witam.Mam takie pytanie. Czy płatki górskie różnią się czymś od płatków błyskawicznych?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
25 września 2014 21:56

Cześć czy moge robić do szkoły na przykłąd kanapki z serem żółtym ? Jest to dobre źródło białka ? Celem jest masa.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
25 stycznia 2014 09:29

Denerwuje mnie ciagle jedzenie kurczaka karkówka jest smaczniejsza

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
10 września 2014 17:01

Siemka. Co sądzicie o śniadaniu w postaci mleka z płatkami kukurydzianymi. Pasują mi do makro. z góry dzięki za odpowiedź

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
26 lutego 2014 20:58

Witam. Mam 16 lat i zaczalem niedawno cwiczyc na silowni na mase.
ile wynosi dzienne zapotrzebowanie na bialko i węgle ? Pozdrawiam

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie